Přeskočit na hlavní obsah

První veřejný koncert, Divadlo U22, 5. června 2015

V pátek 5. června se konal náš úplně první veřejný koncert.

Plakát koncertu v Divadle U22

Měli jsme velkou trému, mnohé z nás se na veřejné vystoupení tak krátce ponašem vzniku ještě necítily, navíc s tak náročnou skladbou, jako je Otvírání studánek od Bohuslava Martinů. Ale Jirka nás ubezpečoval, že na to máme, cvičili jsme poslední týdny před koncertem opravdu hodně, a navíc nám přijelo vypomoct pár šikovných zpěvaček z Jirkova pěveckého sboru z konzervatoře Punkt.

Akordum, tentokrát bez dirigenta, zato s mladou, krásnou a šikovnou výpomocí z pěveckého sboru Punkt (jistě poznáte, které to jsou ;)

Protože ještě není náš reportoár tak rozsáhlý, přivedl s sebou Jirka také Komorní smyčcový orchestr UK, který se postaral o první půlku koncertu a opravdu krásný hudební zážitek.

Koncert v Divadle U22 - Jiří Trtík a Komorní smyčcový orchestr UK (foto: Pavel Veverka, Uhříněveský zpravodaj)

Zapomenout nemůžeme ani na šikovné zpěváky, kteří zazpívali sóla ve skladbě Otvírání studánek - Kristýna Kůstková (soprán), Jana Prouzová (alt) a Daniel Klánský (baryton) a Lukáše Kunze, který recitoval.

Akordum při generálce před koncertem (foto: Pavel Veverka, Uhříněveský zpravodaj)

Lidí na koncert sice nepřišlo mnoho, ale i tak to bylo možná víc, než mnozí z nás čekali. Děkujeme našim blízkým a rodinám, že nás přišli podpořit a poslechnout si plody naší teprve zhruba 4měsíční práce. Už teď se těšíme na další vystoupení.

Divadlo U22, Praha-Uhříněves