Přeskočit na hlavní obsah

Benefiční koncert v Husově kapli

Benefiční koncert v Husově kapli měl dvě části. V té první jsme zpívaly jen my, členky Akordum. Začaly jsme Alžbětínskou serenádou od Ronalda Bingeho, která je u nás známá i díky provedení od Karla Gotta, ale my ji zazpívaly v původním znění. Byla tak zároveň naším prvním vystoupením v angličtině.

Alžbětínská serenáda v podání Akordum
Koncert pokračoval Truvérskou mší od českého skladatele Petra Ebena. Pokud je vám jeho jméno povědomé, není to náhoda - byl to tatínek Marka Ebena. Jedná se o velmi půvabnou pětidílnou skladbu, při které jsme využili dovedností nových členek: Bára Synečková nás doprovodila na kytaru a Lída Dvořáková na violu.

Truvérská mše, na kytaru hraje Bára Synečková, viola Lída Dvořáková
Ve druhé části koncertu se k nám připojilo několik zpěváků a zpěvaček ze sborů z Kladna, Mukařova a Hostivaře a my jim děkujeme, protože bez nich bychom jako ženský sbor Českou mši vánoční od Jana Jakuba Ryby zpívat nemohli.

Pořádný sbor - Akordum + sólisté, doprovo a výpomoc - Rybovka
Tenory a basy jsme si na Rybovku vypůjčili, jako ženský sbor žádné vlastní (bohužel) nemáme
Mimo sboristy nás dále doplnili sólisté z Pražské konzervatoře - Hana Tomášová (soprán), Monika Machovičová (alt), Ondřej Benek (tenor) a Václav Dlask (bas). Na varhany nás doprovodil Josef Popelka ml.

Česká mše vánoční od J. J. Ryby
A jako celý koncert vše odirigoval samozřejmě náš sbormistr - Ondřej Kunovský.

Česká mše vánoční od J. J. Ryby
Ohlasy na koncert byly velmi pozitivní a snad se nám společně povedlo navodit posluchačům opravdovou předvánoční atmosféru. Výtěžek z koncertu - více než 5000 Kč - byl věnován Nadačnímu fondu Vrba, který pomáhá ovdovělým rodinám s dětmi.

Společné foto - Akordum, sólisté, doprovod i výpomoc na Rybovku

Společné foto - Akordum
Plakát benefičního koncertu