Přeskočit na hlavní obsah

Jak jsme na jaře nezpívali

Máme za sebou delší období odmlky, kdy jsme byla většina z nás zavřená doma a jenom škrtala další zrušené akce z diáře. Společných zkoušek jsme se sice nechtěli vzdát, ale kromě možnosti zpívat společně přes Skype nás nic lepšího nenapadlo. A pokud jste někdy byli připojeni ve více lidech na Skypu, jistě víte, jak se vše kolikrát seká. 


Museli jsme tedy čekat a sledovat, jak se opatření zpřísňují a pomalu zase rozvolňují. Začátek léta jsme proto přivítali s nadšením nejen proto, že mnohým začínají prázdniny, ale že se můžeme všichni opět scházet.

Jakmile se začalo vše opět vracet do před-karanténního stavu, hned jsme plánovali a propočítávali, jaké akce na podzim uspořádáme. Proto jsme s radostí přivítali možnost potkávat se i během léta. Nechtěli jsme totiž vyjít ze cviku po téměř půlroční pauze, a tak jsme se shodli, že budeme v rámci možností zkoušet i o prázdninách. Spolu se zkouškami jsme naplánovali i krátké víkendové soustředění, abychom mohli v novém školním roce uspořádat alespoň některé zrušené akce.


A které akce tedy plánujeme v nadcházejícím školním roce? 

  • 11.9. – 12.9. Příměstské soustředění

  • 2.10. – 4.10. 2020 Koncertní zájezd do Rakouska (B. Smetana, A. Dvořák, B. Martinů)

  • 18.10. 2020 Koncert v Bystřici nad Pernštejnem (B. Smetana, A. Dvořák, B. Martinů)

  • 22.11. 2020 Koncert v Husově kapli v Uhříněvsi (A. Vivaldi – Gloria)

  • 18.12. 2020 Absolventský koncert studentů Pražské konzervatoře s Filharmonií Hradec Králové a VUS UK (A. Borodin – Polovetské tance)

  • 20.12. 2020 Vánoční koncert v Husově kapli (J.J. Ryba –  Česká mše vánoční)


Doufáme, že se s vámi po prázdninách opět uvidíme na koncertech v hojném počtu a do té doby všem přejeme krásné pohodové léto!