Přeskočit na hlavní obsah

Akordum uvítá nové hlasy

 Prázdniny i dovolené jsou u konce a to znamená, že uhříněveský ženský pěvecký sbor už netrpělivě vyhlíží start nové sezóny. Sbormistr Ondřej Kunovský připravil zcela nový repertoár, oživení známých skladeb i pár jednoduchých kousků pro odlehčení. Všichni už se těšíme na společná setkávání a týmovou práci na zkouškách, kterou jsme v uplynulém roce tak bolestně postrádali. V říjnu navíc vyrazíme na víkendové soustředění mimo Prahu, kde se budeme intenzivně věnovat programu na podzimní i adventní koncerty.

         Akordum na červnovém soustředění ve Štěkni spolu s tenoristou Janem Hájkem

Možná se stejně jako my těšíte na znovuobnovení kulturního života a možnost trávit volný čas tvořivě a aktivně. Pokud uvažujete o sborovém zpívání, začátek sezóny je ten nejlepší čas to zkusit. Stačí mít kladný vztah k hudbě a trochu odvahy přijít mezi nás poprvé – ale bez obav, žádné oficiální přijímací zkoušky se nekonají.

Na našich setkáních srdečně vítáme každého, kdo by se pravidelně a rád věnoval jednou týdně naší společné zálibě. Je možné se nezávazně podívat, jak probíhá zkouška a poslechnout si repertoár nebo si ověřit, do jaké hlasové skupiny patřím. Zapojíte se pak podle vlastní chuti a nálady, znalost not ani předchozí sborové zkušenosti nejsou nutnou podmínkou. Na věku také nezáleží – jsou mezi námi dívky, maminky i babičky. Proto neváhejte a udělejte něco pro sebe – zpívání je radost!


Aktualizovaný seznam zkoušek v sezóně 2021

ZÁŘÍ: pátek 3.9., úterý 7.9., úterý 14.9., úterý 21.9.

ŘÍJEN: úterý 5.10., úterý 12.10., úterý 19.10., úterý 26.10.

LISTOPAD: úterý 2.11., úterý 16.11., úterý 23.11., úterý 30.11.