Přeskočit na hlavní obsah

Vánoční koncerty na vlnách Rybovy mše

 Letošní advent jsme opravdu nezaháleli. Secvičili jsme spolu s orchestrem tři vánoční koledy a jako každý rok i Českou mši vánoční „Hej mistře“. Kromě již tradičního koncertu v uhříněveské Husově kapli jsme tentokrát vyrazili i mimo naše město. Čtyři dny před Štědrým dnem jsme tak reprezentovali v Týnci nad Labem. Za tuto zkušenost a hlavně krásný předvánoční výlet jsme moc vděční a doufáme, že stejně nadšení byli i naši posluchači.

Ale pěkně popořádku. Poslední adventní neděle se nesla ve znamení benefičního koncertu. V neděli 19.12. jsme spolu se sólisty a komorním orchestrem z řad studentů Pražské konzervatoře a HAMU vystoupili se zmiňovanými koledami a Rybovou vánoční mší. 


Navzdory všem opatřením byla účast veliká, odhadem koncert navštívilo přes 100 lidí. Díky jejich vstřícnému daru se podařilo na vstupném vybrat 9 300 korun, které ve spolupráci se sociálním odborem MČ Prahy 22 poputovaly do třech znevýhodněných uhříněveských rodin



Kromě našeho sboru si diváci jistě všimli i dalších výpomocí a sólistů. Oproti minulým rokům jsme letos museli přizvat více profesionálních mužských výpomocí, protože kvůli pandemii nedorazili muži z místních sborů, kteří s námi obvykle Rybovku zpívají. 

Díky dotační podpoře města jsme koncert mohli provést s bohatým doprovodným orchestrem včetně dechové sekce i tympánů. Sólisté z Pražské konzervatoře a HAMU opět nezklamali. Letošní rok si diváci mohli vychutnat doslova dramatický bas Adama Borna, tenor Jana Hájka a ženské hlasy v podání Karolíny Grebeníčkové (soprán) a Kateřiny Vogelové (alt).
Záznam z koncertu můžete shlédnout zde.

Den poté jsme v pronajatém autobuse vyrazili z uhříněveského nádraží směrem Týnec nad Labem. Plni očekávání jsme se utábořili na faře kostela sv. Jana Křtitele a po krátké zkoušce zopakovali Rybovu mši téměř ve stejném složení jako den předchozí. Jen altového sóla se tentokrát zhostila Kristina Kubová.



Jsme rádi, že jsme mohli opět zažít něco nového, poznat nový prostor a možná i založit tradici. A jsme moc vděční za to, že se nám i v těchto komplikovaných časech podařilo prozpívat se až k závěru roku 2021. Děkujeme vám všem našim posluchačům a věrným divákům, kteří na nás každoročně chodíte a umožňujete nám zažívat tyto nezapomenutelné chvíle.