Přeskočit na hlavní obsah

4 jarní koncerty, které si zapsat do diáře

 Sluníčko začíná postupně sílit, alespoň tedy za oknem, první známky jara jsou tu! A s nimi i naše jarní sezóna. Od ledna jsme přivítali nové členky sboru a pilně nacvičujeme nové skladby na další koncertní období. A co jsme si pro vás na další tři měsíce připravili?

Kolovratský velikonoční jarmark 9.4.

Letošní duben si vynahradíme zrušený ročník 2021 a s o to větší energií vystoupíme na krásné akci v Kolovratech. Pro tento koncert nacvičujeme veselé české lidovky, které si po zkouškách často broukáme ještě celý zbytek dne. Těšit se dále můžete také na tradiční trhy a další účinkující. 

Koncert v uhříněveském Kostele Všech svatých 10.4. 

Z roztančené atmosféry sobotního trhu den poté přeladíme na tklivější notu. Letos jsme pro velikonoční období vybrali dílo Stabat Mater, tentokrát zkomponované italským barokním skladatelem Giovannim Battistou Pergolesim. Na atmosféru italského baroka v kombinaci s prostorem kostela jsme opravdu moc zvědaví.

Možná si ještě pamatujete na koncert z roku 2018, pro který jsme nacvičili Stabat Mater od Jana Křtitele Vaňhala. Nahrávku si můžete připomenout zde.

Stabat Mater v kostele Svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře 27.5.

Možná nebudete moci dostat naše podání Stabat Mater z hlavy, možná se vám první termín příliš nehodí anebo budete zrovna v okolí Žďáru nad Sázavou. Tak jako tak na nás můžete přijít v pátek 27.5. do kostela na Zelené hoře, který patří do světových památek UNESCO.

  • Společné foto po koncertu na Zelené Hoře před třemi lety

Otvírání studánek u obce Tři Studně 28.5. 

Pokud byste poslední květnový víkend rádi strávili někde v přírodě, máte skvělou možnost skloubit kulturu s nádhernou přírodou Vysočiny. Každoročně se v lese u studánky Barborka a Vitulka koná v lesním amfiteátru symbolické čištění studánek spojené s vystoupením několika souborů, mezi kterými letos uslyšíte i nás. Vychutnat si budete moci něžnou kantátu Bohuslava Martinů Otvírání studánek.

Sledujte nás na Facebooku, kde vám blížící se akce připomeneme spolu s přesným časem koncertů a dalšími informacemi.