Přeskočit na hlavní obsah

Premiéra v uhříněveském kostele

 Ačkoliv náš sbor vystupuje už osmým rokem, v Kostele Všech svatých v Uhříněvsi jsme si poprvé zazpívali až o Květné neděli 10. dubna. Na toto velikonoční období jsme zvolili skladbu Stabat Mater, do které jsme vložili naše několikaměsíční úsilí a energii. Ta se nám snad podařila přenést i na diváky, kteří si, doufáme, po koncertu odnesli domů alespoň trochu té sváteční nálady.

Celý „ proces” začal už o pár dní dříve, kdy jsme se v kostele poprvé sehrávali s hudebníky z Pražské konzervatoře. Vyzkoušeli jsme si zároveň akustiku celého prostoru, která se značně liší od té naší zkušebnové.

Pár hodin před koncertem se k nám připojily sólistky Tereza Králová (soprán) a Zuzana Zámečníková (alt). Celou skladbu jsme si naposledy nanečisto projeli a poté už uvolnili prostor kostela, ve kterém se před naším koncertem konala křížová cesta.

Po sedmé hodině se již kostel plnil lidmi a my s radostí pozorovali, jak nám pod rukama ubývají připravené programy. Děkujeme za takovou účast, která hudebníky vždy potěší :-)
Hodnocení samotného koncertu již musíme nechat na našich posluchačích. Pro nás to byl rozhodně krásný zážitek, kterým jsme se pěkně naladili na nadcházející svátky.


Pokud jste se na náš koncert nedostali, stejný program divákům nabídneme i 27.5. v kostele na Zelené Hoře.