Přeskočit na hlavní obsah

Vivaldi zavítal do Uhříněvsi

 V neděli se z uhříněveského kostela Všech svatých nesly mocné barokní melodie. Sbor Akordum spolu s orchestrem a sólistkami předvedl Vivaldiho Gloria. Po několika měsících nácviku nám byl odměnou bujarý potlesk přeplněného kostela.

Už při generálce pár hodin před začátkem koncertu jsme se naladili na slavnostní atmosféru kostela, který byl navíc krásně nazdoben. S tulipánovými girlandami, hortenziemi a k tomu starými nástroji jako cembalo nebo theorba se to „baroko“ zpívalo skoro samo.

Okolo sedmé hodiny se už kostel začal pomalu plnit prvními diváky a my ještě rády běžely pro záložní židle. Po krátkém úvodu pana faráře se slova ujal náš dirigent Ondra Kunovský a objasnil například, proč jsme se jakožto ženský sbor pustili do nácviku díla určeného pro smíšený sbor.

            Z poslední zkoušky před koncertem

Koncert zahájil orchestr Vivaldiho Sinfonií D dur RV 122, následovala Árie O servi volate z Vivaldiho oratoria Judita Triumphants v podání sólistky Jany Hozmanové. Poté nastoupil sbor s hlavním programem večera. Postupně se tak střídal sbor se sóly, sopránem Janou Hozmanovou a altem Marií Svobodovou.

Po zmiňovaném energickém potlesku se Ondra rozhodl pro přídavek, melodickou sborovou část z Gloria – Domine Fili unigenite. A to byl úplný závěr našeho koncertu. Děkujeme městské části Prahy 22 i našemu generálnímu partnerovi Předvýběr.CZ a také všem našim věrným posluchačům.


Pro ty z vás, kteří koncert nestihli a nebo se ho nemohli nabažit, máme dobrou zprávu. Za dva týdny jej opět odehrajeme, tentokrát ve Žďáře nad Sázavou v Bazilice Nanebevzetí Panny Marie.