Přeskočit na hlavní obsah

Rozloučení s Vivaldiho Gloria na Žďárském zámku

 Pro závěrečný koncert sezóny jsme si nemohli najít lepší místo. Po roce jsme se opět vrátili do Žďáru nad Sázavou. Tentokrát se koncert odehrál v majestátní Bazilice Nanebevzetí Panny Marie a svatého Mikuláše. 

V areálu zámku jsme strávili celé odpoledne zkoušením, popíjením kávy a postupným loučením se s končící sezónou. Tu jsme oslavili opět ve velkém stylu: od vynikajících dortíků z fary, po zdařilý koncert s dlouhým diváckým potleskem vestoje.


Naše v pořadí druhá Gloria se nelišila jen místem konání, ale také novým složením orchestru. Opět jsme se museli všichni sehrát, na což jsme neměli příliš času. V zámecké komnatě s honosným stropem to však šlo tak nějak přirozeně.


Ze zámeckých prostor jsme po generálce přešli z nádvoří přímo do baziliky. Tam nás kromě překvapivě velké chrámové lodi ohromila i podobně překvapivá zima. Kdo měl svršky navíc, neváhal a vrstvil. Stejně byli překvapení i diváci, kteří se při odchodu loučili slovy: ale zima tam teda byla pořádná!

Navzdory chladu ale nikdo neodešel dřív. Diváci si dokonce vestoje vytleskali přídavek. Lepší závěr sezóny jsme si tak nemohli přát. Děkujeme městu Žďár, bez jehož pomoci by se koncert konat nemohl. Stejně tak i generálnímu partnerovi Předvýběr.CZ a všem, kteří přiložili ruku k dílu.