Přeskočit na hlavní obsah

Září –⁠ nejen měsíc nových tváří

Pokud bylo září náborovým měsícem, pak je říjen obdobím příprav na koncert a soustředění. Obojí nás čeká již za dva týdny. S jakou nástrahou jsme se museli potýkat při zkouškách a o kolik členů jsme se během září rozrostli?


Na zkouškách momentálně pilně nacvičujeme repertoár na říjnový koncert v Táboře. Čeká nás totiž první dvojkoncert s táborským sborem Hlahol. Letos vyráží Akordum do Tábora, na jaře zas táborští zavítají do Uhříněvsi. Jsme zvědaví na novou pěveckou zkušenost a zase se těšíme na nové místo soustředění.

Abychom nejeli do Tábora jen na koncert a zpět, využili jsme příležitost a rovnou si akci prodloužíme na celý víkend. V plánu máme kromě zkoušek také malou exkurzi po městě a procházky po okolí.


Repertoár koncertu se opět ponese v duchu českých skladatelů, jak už to je u nás na podzim zvykem. Dvořák, Smetana, Martinů, Lukáš… tito autoři nám teď znějí zkušebnou. A občas nás kromě klavíru doprovází i bzučení sršně. Tomu se u nás zalíbilo natolik, že k nám zalítává zkoušku co zkoušku a pokouší naši koncentraci. Bohužel to i jedna z nás odnesla bodnutím do ruky.

I přes to u nás, zdá se, nové členky, stále zůstávají. A že jich letos přišlo! Nejméně šest posil především do altů. Máme radost, že sborové zpívání stále láká více lidí. A doufáme, že se bude novým zpěvačkám u nás líbit.