Přeskočit na hlavní obsah

Zpívání na jarmarku jako v zasněžené pohádce

 V předvečer první adventní neděle jsme vystupovali na našem oblíbeném Kolovratském jarmarku. A letos bylo i na první pohled poznat, že jde o vánoční událost. Bílo všude kolem a zasněžení trhovci dodávali tomu všemu tu pravou atmosféru.

Jako potulní muzikanti z obrázků Josefa Lady vyrazily některé z nás na jarmark z Uhříněvsi pěšky. Procházka zasněženou prknovkou opravdu stála za to. Jen co jsme to stočily od Říčanského potoka směrem k náměstí, už k nám doléhal zvuk vánočních koled a možná i vůně svařáku.


Po krátkém rozezpívání v místní knihovně jsme měli ještě krátký čas projít si za světla stánky. Poté jsme jako obvykle zakončovali celou akci krátkým koncertem. Pro letošní ročník jsme vybrali české koledy od J.J.Ryby, A.Michny z Otradovic, Bedřicha Bridela nebo V. K.H. Rovenského. Společně s posluchači jsme si pak zazpívali již u rozsvíceného stromečku koledu Den přeslavný.


Po vskutku mrazivém koncertu jsme se rádi ještě ohřáli v teplé knihovně a zobli si nějakých těch dobrot s teplým čajem. Děkujeme proto organizátorům celé akce za příjemné prostředí a budeme se těšit zase o Velikonocích!