Přeskočit na hlavní obsah

Ozvěny našich prvních jarních akcí

Letošní sezónu jsme zahájili netradičním dvojkoncertem v Uhříněvsi. Kromě této hudební benefice jsme dále přivítali jaro na Kolovratském jarmarku, udělali kus práce na půldenním soustředění a absolvovali hlasovou výchovu s operní pěvkyní. 
První jarní sobotu se opět pár členek sboru vydalo pěšky přes Prknovku do Kolovrat. Kromě již zaběhnutého Kolovratského jarmarku je i toto naše malá tradice, krátké společné putování za hudebním zážitkem. 
Letos jsme výjimečně jarmark nezakončovali my. Kvůli náhlé změně harmonogramu jsme vystupovali zhruba uprostřed programu, a tak jsme měli dostatek času si po koncertě projít všechny stánky. Navzdory slunečnému dopoledni se v průběhu dne vystřídal déšť i vítr, a během našeho vystoupení nám (také již tradičně) mrzly prsty. 
V Kolovratech jsme byli už od rána a obdivovali zrekonstruované podkrovní prostory Hostince U Boudů. Zde jsme totiž několik hodin zkoušeli nejen na jarmark, ale především na náš výroční koncert, který nás čeká na konci května. 
Na květnového Vivaldiho trénujeme dále na našich úterních zkouškách. Na jednu z nich se přišla podívat sopranistka Tereza Králová. S její pomocí a trpělivým vysvětlováním hlasových technik jsme udělali kus práce a snad se zase posunuli o něco dál. 

Nyní nás (i vás) čeká bezesporu největší koncert sezóny, možná i celého působení sboru Akordum. V uhříněveském Kostele Všech svatých zazní 26.5. Vivaldi a jeho Credo a Dixit Dominus. Spolu s orchestrem a mužskými výpomocemi se budeme těšit na neobvyklý společný zážitek.