Přeskočit na hlavní obsah

Oslavte s námi 10leté výročí sboru

My to vidíme, kam se podíváme. Každé úterý trávíme s italským barokem, řešíme veškeré úkoly spojené s nadcházejícím koncertem, a dokonce při průjezdu Uhříněvsí míjíme na billboardech připomínku našeho výročí. Akordum má 10. narozeniny, které oslaví 26.5. na svém koncertě v uhříněveském kostele.

Naposledy jsme v Kostele Všech svatých vystupovali téměř na rok přesně. I tehdy jsme předvedli ryzí italské baroko – A. Vivaldiho, Gloria. Od té doby jsme na sobě dále pracovali a po mnohých krásných ohlasech seznali, že baroko nám prostě sluší.
                                Náš první Vivaldi, rok 2023 v uhříněveském kostele

Proto i na letošní sezónu, navíc výroční, jsme zvolili slavnostní ráz Vivaldiho strhujících rytmů a harmonických kontrastů. Diváci uslyší skladby Credo a Dixit Dominus v podání nejen našeho sboru, tentokrát i mužských výpomocí a také sólistů a orchestru. Co do počtu účinkujících půjde opravdu o nepřehlédnutelné těleso.

Srdečně tedy zveme příznivce sboru Akordum, milovníky klasické hudby a všechny ty, kteří s námi takto chtějí oslavit kulaté výročí. Koncert se uskuteční v neděli 26.5. 2024 od 19:30 v Kostele Všech svatých.