Přeskočit na hlavní obsah

Kdo poprvé vyrazí s Akordum na soustředění, nestíhá se divit

 O tom, že se náš sbor stále rozrůstá o akční a činorodé členky, není pochyb. Rok co rok to navíc dokazuje i napěchovaný harmonogram našich výjezdových soustředěních. Co vše se dá tedy zvládnout za jeden sborový víkend?

Mohlo by se zdát, že naše ambice propojit soustředění s nějakým koncertem, je už na jeden víkend dostatečně velké sousto. My letos koncertem opravdu začínali. V pátek odpoledne jsme z Prahy vyrazili směr Žďár nad Sázavou, kde jsme jen pár hodin po příjezdu a krátkém vyladění s orchestrem, vystupovali v kostele na Zelené hoře

Díky skvělé sborové organizaci jsme už byli celkem efektivně schopni po koncertu vše zabalit a vyrazit do penzionu v Novém Městě na Moravě. Pro nás již dobře známé místo z minulého roku. 

V sobotu ráno část členek zahajovalo den společnou jógou a po snídani nás čekala první zkouška. A protože byl tento víkend také víkendem volebním, odjel nám Ondra (sbormistr) odvolit do svého rodného města. To nám však ve zkoušení nebránilo. Využily jsme času, který na běžných zkouškách nemáme, a doplnily si mezery v hudební teorii. Děkujeme Lence Mašindové za krásně hravou přednášku, kterou si pro nás připravila.


Polední klid se u nás příliš nedodržuje. My si chceme vychutnat společný víkend a něco při tom zažít. Tak by ostatně mohlo znít motto našich soustředěních. Proto jsme využili krásného počasí a vyrazili na výlet. Někteří z nás k nedalekému rybníku, výkonuchtivější skupinka rovnou na výšlap nejvyššího místa Žďárských vrchů, Devět skal.

Ještě v Praze na zkoušce vznikl nápad uspořádat letní vánoční besídku. A protože u nás není daleko od nápadu k provedení, začaly se po večeři nacvičovat vánoční koledy. Vzhledem k tomu, že jsme v Novém Městě ukončovali sezónu, upozadili jsme nácvik nového repertoáru a mohli si tak zahrát na blázny zpívající v červnu Štědrej večer nastal. Samozřejmostí bylo také několik druhů cukroví i vaječňák.

Po prozpívaném večeru (výhoda sborového výjezdu, kdy není nouze o hráče na kytary nebo piano) jsme vzpomínali na naše nejisté začátky před deseti lety. K tomu nám skvěle posloužily staré video záznamy z našich prvních koncertů. Kdo by to byl řekl, že tento sbor bude jednou (a nejednou) vystupovat na Zelené hoře.

V odjezdový den jsme ještě naplánovali další sezónu i ochutnali něco málo z nového repertoáru. Ze soustředění jsme snad všichni odjížděli nabití pozitivní energií, s plno nápady na náš další společný půlrok.