Přeskočit na hlavní obsah

Čím pro nás bude rok 2024 výjimečný?

  Do nového roku jsme vkročili možná s ještě větším zápalem než doposud. Čeká nás totiž nabité jaro plné velkých koncertů. Rokem 2024 totiž uzavíráme jednu dekádu, a to hodláme náležitě hudebně oslavit. 

Na podzim to bude přesně deset let, co se začalo Akordum pomalu utvářet. Z tehdejších několika málo zpěvaček jsme se rozrostly na slušné hudební těleso o stálých třiceti členkách. A to je důvod k oslavě!

16.3. 2024
Před výročními koncerty přivítáme v Uhříněvsi spřátelený táborský sbor Hlahol. S ním uspořádáme společný benefiční koncert v Husově kapli. 

23.3. 2024
O týden později vystoupíme na velikonočním kolovratském jarmarku. Těšit se můžete na lidovky a příjemnou sousedskou náladu.

26.5. 2024
Květnovým koncertem odstartujeme zmiňované výročí. V uhříněveském Kostele Všech svatých spolu s orchestrem i četnými mužskými výpomocemi předvedeme Vivaldiho Credo a Dixit Dominus. Půjde o jednoznačně největší koncert sezóny, vlastně i celé naší sborové existence.

7.6. 2024
V pátek 7.6. probíhá po celé republice Noc kostelů. Ku příležitosti této akce vystoupíme ve Žďáru nad Sázavou na Zelené hoře, na kterou se po letech opět rádi vrátíme. Tentokrát s ryze českým komorním programem –⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Loutnou českou od Adama Michny z Otradovic.

Červnovým koncertem zakončíme naše hudební pololetí. Na podzim chystáme další repertoár, opět český, více ale prozradíme až po létě, ať se mají naši posluchači stále na co těšit.

Přejeme krásný start do nového roku!