Přeskočit na hlavní obsah

Zpívali jsme pro UNICEF, a rovnou 2v1

 Propojení s táborským sborem Hlahol už jsme si vyzkoušeli na podzim. Letos na jaře zavítali naši hudební soukmenovci k nám a vznikl z toho opět krásný zážitek. A o to víc, když jsme znovu zvládli i díky našim posluchačům přispět na dobrou věc.

Jsme rádi, že jsme mohli letos s diváky sdílet zážitek, kdy se dají dohromady dva sbory. Po dvou kratších samostatných koncertech nás obou, tedy sboru Akordum a Hlaholu, jsme si společně zazpívali pět písní. A mělo to sílu! Zhruba přes čtyřicet zpívajících sboristů včetně mužů udělá své. Diváci si tak mohli vychutnat Bohuslava Martinů a Antonína Dvořáka stereo.

Když jsme v říjnu navštívili Tábor, nenechali jsme si ujít procházku městem a společnou večeři po koncertě s Hlaholem. Letos v Uhříněvsi jsme začínali společným obědem a kratší procházkou poté dorazili přímo k Husově kapli. 


Následovala obligátní generálka, seznámení s klavíristkou Lindou Winterovou, která nás doprovázela na Dvořákovy dvojzpěvy, a krátké sezpívání dvou těles. Jen co jsme odzkoušeli, už se za dveřmi kaple shlukovali první diváci.

Koncert otvíral Hlahol příznačnou písní Jedna je cestička k Táboru v úpravě Zuzany Vlčinské. Následovali čeští klasikové jako Dvořák, Janáček, Smetana, Eben a další. Ve stejném duchu jsme navázali my českými písněmi a jednou slovenskou. 


Zmiňovaný zlatý hřeb večera, tedy propojení obou sborů, byl umocněn ještě jeho dobročinným účelem. Výtěžek z koncertu jsme se rozhodli věnovat organizaci UNICEF v rámci celorepublikové akce Zpíváme pro UNICEF. 

Tímto děkujeme všem našim posluchačům, díky kterým se podařilo vybrat přes 7 000 Kč. Tyto finanční prostředky poputují na zlepšování vzdělání dětí v rozvojových zemích. A opět jsme se tímto utvrdili v tom, že hudba opravdu může pomáhat.