Přeskočit na hlavní obsah

Víkend plný zpěvu, přírody a koncertů

 Poslední květnový víkend jsme vyrazili na soustředění a kam jinam než na naši milovanou Vysočinu. Kromě vlastního koncertu jsme zvládli navštívit slavnost Otvírání studánek nebo třeba vyřešit chybějící kabel od piana.

Letošní soustředění začalo poměrně dramaticky. Při vybalování piana jsme zjistili, že nám chybí kabel. Bez něj jsme zkrátka zkoušet nemohli. A co teď? Nevěřili jsme, že bychom o víkendu zvládli někde v Novém Městě na Moravě sehnat nový. Namísto zkoušky Vivaldiho jsme tak rozbalili kytary a aspoň se rozezpívávali na táborových odrhovačkách. Do půlnoci…

Tímto se Novému Městu omlouváme, a zvláště hudebninám na náměstí, které nás se svou sobotní otevírací dobou zachránily. Zvládli jsme dokoupit kabel a dopolední zkouška mohla začít.


Naše soustředění už dávno nejsou jenom o zpívání. Vždycky se najde nějaký čas na společnou procházku nebo jinou aktivitu. Letos jsme toho opět zvládli hodně. V sobotu část z nás vyrazila pěšky z Nového Města ke Třem Studním, kde se konalo Otvírání studánek.
... O minulém ročníku, kde jsme i účinkovali, se více dočtete zde


Po další prozpívané noci s kytarami a pianem jsme si v neděli po obědě ještě vyšli na vyhlídku za město, někteří zvládli i koupání v nedalekém přírodním koupališti. Zbytek neděle už se nesl ve znamení koncertu. Z Nového Města jsme se přesunuli do Žďáru nad Sázavou, kde nás čekala generálka s orchestrem a sólistkami.
... O průběhu koncertu se dočtete v našem předchozím článku

Pokaždé, když se vracíme z našeho víkendového soustředění, nám připadá, jako bychom přijížděli z týdenní dovolené. Vracíme se odpočatí (i navzdory nabitému programu), motivovaní na další sezónu a hlavně plní nezapomenutelných zážitků.